Archive Pages Design$type=blogging$meta=hide

.

Periuk Noxxa Rosak? Baca Panduan Ini

NO SYSTEM IS PERFECT! Kerosakan pada alatan elektronik memang biasa berlaku. Dalam proses pengeluaran terutamanya di kilang, b...




NO SYSTEM IS PERFECT!

Kerosakan pada alatan elektronik memang biasa berlaku. Dalam proses pengeluaran terutamanya di kilang, bukan semua alatan diuji sepenuhnya. Hanya beberapa sample diuji dari batch pengeluaran tersebut. Jadi anda jangan panik dan sedih bila periuk noxxa anda tiba tiba tidak berfungsi.

Pembelian anda dijamin dengan warranty selama 1 tahun. Itu telah diambil kira untuk menjamin kepuasan anda sebagai pelanggan. Apa juga kerosakan yang disebabkan oleh pengilang seperti panel tidak berfungsi, tiada lampu menyala, periuk tidak panas atau lain lain kerosakan yang tidak disebabkan oleh kecuaian pelanggan, itu termasuk dalam warranty.

Post ini kami sediakan untuk menjawab paluan soalan berkaitan kerosakan periuk noxxa yang kami terima melalui borang pertanyaan. Jika pada masa sekarang ini anda pun mempunyai masalah seperti yang disenaraikan dibawah ini, sila baca post ini sehingga habis untuk ketahui apa yang seharusnya anda lakukan jika hadapai situasi ini.





Periuk tidak panas sedangkan button berfungsi...apa masalahnya.....kdg2 ok @ x berfungsi langsung. (Masih dlm warranty) - Julaiha Haron
Jika Puan Julaiha baru pertama kali gunakan periuk ini, puan harus ambil tahu bahawa periuk memerlukan sedikit masa untuk warm up sebelum memulakan sesuatu fungsi. Contohnya seperti puan pilih High Pressure 10 minit, tapi dalam jam sebenar mungkin 15 minit baru siap. Penjelasan lajut berkenaan perkara ini ada kami ulas dalam topik "Soalan Noxxa: Kenapa Masa Memasak Periuk Noxxa Lebih Lama Berbanding Jam Biasa?"

Jika periuk langsung tidak berfungsi, sila bawa periuk bersama kod kabel ke kedai Amway yang berdekatan bersama warranty card. Sila lihat senarai kedai Amway seluruh Malaysia di halaman paling bawah post ini.

Button on/merah saya tak boleh tekan, tapi power ada 0.0. ,
1. Adakah button saja rosak atau semua mother board kena tukar?
2. Berapa kos yang dikenakan?
Harap pihak Tuan dapat menyelesaikan masalah saya.Sekian, terima kasih. - Eira
Untuk menjawab soalan Eira, adalah lebih baik dirujuk terus kepada kedai Amway untuk semakan lanjut. Jika periuk masih dalam tempoh warranty, tiada caj baik pulih yang akan dikenakan. Sebaliknya, caj akan dikenakan kepada periuk yang tamat tempoh warranty, nilai caj bergantung kepada jenis kerosakan. Sila lihat senarai kedai Amway seluruh Malaysia di halaman paling bawah post ini.

saya telah memiliki periuk tersebut..tatapi setelah digunakan selama lebig dari pada setahun...periuk tersebut telah rosak..tidak panas lagi.. boleh kan saya dapat spart part control board tu lagi..kalau boleh dimane saya boleh dapati..Berapa harga board tersebut..Tkasih. - Zaki Ali
Ya Tuan Zaki boleh dapatkan khidmat selepas jualan Amway walaupun periuk noxxa telah habis tempoh warranty dengan caj bayaran mengukut jenis kerosakan. Kami tiada standard harga bagi servis tersebut, sebaiknya sila bawa periuk ke Kedai Amway berdekatan anda.

Knob noxxa sy berkecai...mcmna sy nk psg semula bahagian2 knob pressure tu?? @ adkh sy kena hntr repair kt amway? - Siti Rogayah Ishak
Boleh dapatkan knob yang baru. Sila hadir ke kedai Amway bersama penutup periuk dan knob yang pecah anda. Kos penggantian mungkin dikenakan jika itu adalah kecuaian dari pihak Puan.

Hai,nak tanya bila masak guna mode hp mmg akn ade wap keluar dkt tepi2 ke? Kenapa lepas tempoh masak xde bunyi beep? - Nurul
Puan Nurul, sepatutnya tiada keluar wap selain dari pada 2 lubang ini, knob pressure dan injap kecil  yang terletak berhampiran pemegang penutup periuk. Jika wap keluar melalui sisi kemungkinan besar getah silikon tidak dipasang, dan kemungkinan juga getah silikon telah rosak dan tidak anjal. Getah silikon boleh didapati di kedai Amway atau WhatsApp kami untuk tempahan 01118735142.

Kes tiada bunyi beep, sila pastikan periuk anda tidak diletak diatas  permukaan berspan seperti kerusi dan alas kain yang tebal. Span dan kain mungkin serap bunyi ini. Jika Puan pasti memang tiada bunyi beep selepas selesai masak, sila bawa periuk ke kedai Amway berhampiran bersama warranty card.

saya amat tertarik dengan periuk noxxa dan saya baru membeli periuk noxxa november 2015. masalah saya ialah..
1. masak nasi putih biasa..nasi akan hangit di permukaan bawah.
2. button masa high pressure tekan 5x untuk 5 minit tetapi selepas 5 minit periuk masih x bertukar 00 dan berlarutan sehingga 15 minit.
harap dapat penjelasan dan boleh bantu saya. - Rasma
Puan Rasma, nasi menjadi hangit mungkin disebabkan oleh sukatan beras dan air yang tidak sesuai. Sebaiknya sila rujuk topik "Paras Air Untuk Masak Beras Nasi Dengan Periuk Noxxa" sebagai panduan. 

Soalan kedua Puan sering ditanya. Penjelasan lajut berkenaan perkara ini ada kami ulas dalam topik "Soalan Noxxa: Kenapa Masa Memasak Periuk Noxxa Lebih Lama Berbanding Jam Biasa?


SENARAI KEDAI AMWAY DI MALAYSIA


JOHOR

Amway Shop Nusa Bestari
26G, Jalan Bestari 7/2, 
Taman Nusa Bestari, 
79150, Nusajaya, Johor.
TEL: 07-2346389

Amway Shop Segamat
40I & 40J, Tingkat Bawah,
Jalan Genuang Kampung,
85000 Segamat, Johor.
TEL: 07-9310 850​

Amway Shop Batu Pahat
No 26 & 27
Jalan Flora Utama 1, Taman Flora Utama
83000 Batu Pahat, Johor
(Berhampiran Carrefour Batu Pahat)
TEL: 07-4343 286

Amway Shop Johor Bahru
1, Jalan Sri Plentong 5,
Taman Perindustrian Sri Plentong,
81750 Masai, Johor Darul Takzim.
Tel: 07-388 5111

MELAKA

Amway Shop Melaka
108A, Jalan Berkat 15, 
Taman Malim Jaya, 
75250 Melaka.
TEL: 06-3344 311​

NEGERI SEMBILAN

Amway Shop Seremban
No 255 & 256, Ground Floor,
Jalan S2 B12, Uptown Avenue,
Seremban 2,
70300 Seremban, N. Sembilan.
TEL: 06-6015 716

SELANGOR

Amway Shop Klang
No 55 & 57 (Tingkat Bawah),
Jalan Mahogani 5/KS7,
Bandar Botanic, 41200 Klang,
Selangor Darul Ehsan.
TEL: 03-3324 5242

Ibu Pejabat Petaling Jaya
28, Jalan 223, 46100 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
TEL: 03-7946 2560

KUALA LUMPUR

Amway Shop Wangsa Maju
34N-0-3, Jalan Wangsa Delima 6,
KLSC Seksyen 5, Wangsa Maju,
53300 Kuala Lumpur.
TEL: 03-4142 7739

PERAK

Amway Shop Taiping
No.13,15 & 17, Tingkat Bawah,
Jalan Medan Saujana Kamunting,
Taman Medan Saujana Kamunting,
34600 Kamunting, Taiping, Perak.
TEL: 05-8041 703

Amway Shop Ipoh
8 & 10 Bercham Bistari 1,
Medan Bercham Bistari,
31400 Ipoh, Perak. 
TEL:  05-5458151

KEDAH

Amway Shop Alor Setar
No 35, Taman Bandar Baru Mergong,
Lebuhraya Sultanah Bahyah,
06250 Alor Setar, Kedah.
(Berhadapan Tesco)
TEL: 04-7306 113

PULAU PINANG

Amway Shop Perai
No. 1797-G-07 & 08, Kompleks Auto World, Jalan Perusahaan,
Juru Interchange, 13600 Perai, Pulau Pinang.
TEL: 04-502 5879

Amway Shop Pulau Pinang
Lot 28-G-1 Jalan Tanjong Tokong,
10470 Pulau Pinang.
TEL: 04-8901 402

PAHANG

Amway Shop Kuantan
A255, Jalan Air Putih, Kuantan,
Pahang Darul Makmur.
TEL: 09-5661202

Amway Shop Mentakab
28 B&C, Tingkat Bawah,
Jalan Zabidin,
28400 Mentakab Pahang.
TEL: 09-2776 697

TERENGGANU

Amway Shop Kuala Terengganu
No. 24, Tingkat Bawah,
Pusat Niaga Paya Keladi,
Bandar Kuala Terengganu 20000 Kuala Terengganu
(Berhadapan Mydin lama)
TEL: 09-6309 252

KELANTAN

Amway Shop Kota Bahru
No. 10 & 11, Bangunan Yakin,
Jalan Raja Perempuan Zainab 2,
Bandar Baru Kubang Kerian 16150 Kota Bharu Kelantan
(Berhadapan Hospital USM).
TEL: 09-7640 131

SARAWAK

Amway Shop Bintulu
Lot No 4075, 4076, 4077, Parkcity Commercial Square,
Jalan Tun Ahmad Zaidi, 97000 Bintulu, Sarawak.
TEL: 086 - 310 270

Amway Shop Kuching
No. 40 & 41,
Jalan Tun Ahmad Zaidi Adruce,
93200 Kuching, Sarawak.
TEL: 082-418 932, 082-418 923

Amway Shop Miri
Lot 1740, Block 9, MCLD,
Rice Mill Road, Kampung Bahru,
98000 Miri, Sarawak.
TEL: 085-429 222

Amway Shop Sibu
No.25 (Ground Floor),
Lorong Wong King Huo 1B,
96000 Sibu, Sarawak.
TEL: 084-318512

SABAH

Amway Shop Kota Kinabalu
Lot 6 (1st Floor) & Lot 7 (Ground & 1st Floor),
Block F, Sri Kepayan Commercial Centre,
88200 Kota Kinabalu, Sabah.
TEL: 088-245 111, 088-245 222, 088-246 879

Amway Shop Sandakan
Block A, Lot SO198-201 Ground Floor,​
One Avenue 8, Bandar Utama, Mile 6,​
North Road, 90000 Sandakan,​ Sabah.​
TEL: 089-225280

COMMENTS

BLOGGER: 4
Loading...
Name

aglio olio air fryer xl ayam panggang ayam penyet ayam telur masin bawa bekal makanan bil api periuk noxxa bil elektrik periuk noxxa bubur ayam bubur pedas buku resepi buku resepi noxxa cara buat popcorn cara guna periuk noxxa cara jimat wang cara membuat popcorn daging black pepper daging masak lada hitam fungsi delay timer Gadget garrett popcorn how to make popcorn ikan kembung ikan masak kicap ikan sardin iron philips iron tekanan philips kek kek marble ketam masak cili ketupat segera kos periuk noxxa laksa utara lokasi kedai amway malaysia maggi kari masak 3 rasa masak black pepper masak nasi beras masak tiga rasa mee segera mushroom soup homemade nandos nasi dagang nasi impit noxxa noxxa electric multifunction pressure cooker Noxxa Pressure Cooker noxxa pressure cooker review paras air beras percuma periuk ajaib noxxa Periuk Noxxa periuk noxxa percuma periuk noxxa rosak periuk tekanan noxxa popcorn popcorn time potato wedges pressure cooker noxxa pulut kuning puri tomato rendang masak hijau repair periuk noxxa resepi resepi air fryer resepi ayam resepi ayam penyet resepi bubur resepi daging resepi ikan resepi ikan berlada resepi ikan sardin resepi ikan siakap resepi kek resepi kek marble resepi kentang resepi ketam resepi laksa resepi masak kicap resepi masak udang resepi masakan udang resepi mee resepi mushroom soup resepi nasi resepi nasi dagang noxxa Resepi Noxxa Resepi Periuk Noxxa resepi pizza resepi pop corn resepi popcorn resepi pulut resepi pulut kuning resepi rendang resepi rendang ayam resepi sos resepi spaghetti resepi sup resepi tauhu resepi tauhu berlauk resepi udang resepi western seafood aglio olio setting periuk noxxa siakap tiga rasa Soalan Noxxa sos peri peri spaghetti blackpepper spaghetti carbonara sup cendawan tauhu berlauk Tips tomato tomato puree wedges kentang
false
ltr
item
Resepi Periuk Noxxa: Periuk Noxxa Rosak? Baca Panduan Ini
Periuk Noxxa Rosak? Baca Panduan Ini
https://1.bp.blogspot.com/-9VocL95eXWU/Vnjqt2tJ00I/AAAAAAAAAnQ/x7AFFjlzlgY/s200/periuk%2Bnoxxa%2Brosak.png
https://1.bp.blogspot.com/-9VocL95eXWU/Vnjqt2tJ00I/AAAAAAAAAnQ/x7AFFjlzlgY/s72-c/periuk%2Bnoxxa%2Brosak.png
Resepi Periuk Noxxa
http://periuknoxxa.blogspot.my/2015/12/periuk-noxxa-rosak-baca-panduan-ini.html
http://periuknoxxa.blogspot.my/
http://periuknoxxa.blogspot.com/
http://periuknoxxa.blogspot.com/2015/12/periuk-noxxa-rosak-baca-panduan-ini.html
true
4088582426114235242
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago